De pre-sale van de 35 woningen in het project Thuis in de Zeilen is gestart. Je kunt nu inschrijven op het bouwnummer van jouw keuze.


Pre-sale: fase 1
Tijdens de eerste fase hebbben we geinventariseerd in welk woningtype je geïnteresseerd bent en hebben we je gevraagd naar je woonwensen. 

Pre-sale: fase 2
In deze tweede stap van de pre-sale, bieden we je de mogelijkheid om in te schrijven op de woning van je voorkeur op basis van de online verstrekte 'concept' stukken. We hebben een prijs-bandbreedte  afgegeven, zodat je al een goed beeld hebt van het prijsniveau. In dit stadium zijn wij in gesprek met de (onder)aannemer(s) voor het afronden van de verkoopstukken. De bandbreedte-prijs heeft als doel je een richtprijs mee te geven voor het maken van een juiste keuze. Zodra alle documenten en overeenkomsten definitief zijn, wordt de vaste koopsom bepaald. Pas dan kunnen we overgaan tot verkoop van de woning. Dit zal naar verwachting eind juni plaatsvinden.

Aan het einde van fase 2 wijzen we de woningen toe. Is de woning aan je toegewezen, dan gaan we met je in gesprek over de woning en je eventuele woonwensen. Je krijgt dan de mogelijkheid een reserveringsovereenkomst af te sluiten. Hiermee heb je bij de definitieve verkoop het eerste recht van koop. De kosten van deze reserveringsovereenkomst bedragen €250: dit wordt bij aankoop verrekend met de vrij-op-naam prijs van de woning.

Een streepje voor bij de toewijzing in de pre-sale in fase 2
De mensen die tijdens de eerste fase van de pre-sale via de enquete de woningvoorkeur hebben doorgegeven, krijgen voorkeurspunten bij de toewijzing in de tweede fase. Daarnaast kun je extra punten verkrijgen als je in fase 2 een financiële check upload. Deze financiële check kun je bij je financiële tussenpersoon of een bank laten uitvoeren, bijvoorbeeld bij de Rabobank, via https://www.rabobank.nl/particulieren/hypotheek/nieuwbouw/afspraak-financiele-check.

Planning
We verwachten in juli a.s. alle contract- en verkoopstukken gereed te hebben. Dan is ook de definitieve vrij-op-naam prijs bekend. De woning blijft exclusief voor jou gereserveerd totdat de verkoopdocumenten en prijzen definitief zijn vastgesteld. Vanaf dat moment kan de reservering worden omgezet in een koop-/ en aannemingsovereenkomst. Besluit je toch niet over te gaan tot aankoop van de woning? Dat is uiteraard geen probleem: we bieden de woning dan aan de volgende belangstellende aan.

Samenvattend

 • April:
  pre-sale fase 1 – Doorgeven voorkeur voor een woningtype;
   
 • Mei:
  pre-sale fase 2 – inschrijven op het bouwnummer van je voorkeur. Bij toewijzing van de woning bieden wij een reserveringsovereenkomst aan;
   
 • Juli:
  Start van de verkoop van de woningen – met een reserveringsovereenkomst heb je het eerste recht van koop.

Hopelijk hebben wij met deze informatie het proces voldoende inzichtelijk gemaakt. Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via francis@vanwonen.com of maartendejong@vanwonen.com

Francis van der Schoot
Jouw verkoopmanager VanWonen
+31651593859 Mail mij francis@vanwonen.com Inschrijven

"Laat mij je helpen jouw nieuwe thuis te vinden"

Maarten de Jong
Jouw klantmanager VanWonen
+31651874951 Mail mij maartendejong@vanwonen.com Inschrijven

"Ik sta je graag te woord om al jouw vragen te beantwoorden!"